Seat Tarraco je španski Kodiaq "Made in Germany" VIDEO

Seat je predstavio svoj treći i najveći SUV – model Taracco, koji je dobio ime po španskom gradu Taragoni.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2018.

11:14

Seat Tarraco je španski Kodiaq

Nakon promotivne kampanje koja je trajala više od godinu dana, Seat Tarraco je ugledao svetlost dana.

SUV koji deli MQB mehaničku platformu sa brojnim modelima iz VW grupe, uključujući i sestrinski Škodin Kodiaq ili VW Tiguan Allspace, ima tipičan dizajn kome se mogu prepoznati stilski detalji najnovijih Seatovih vozila, ali i drugih SUV modela nemačke grupacije.
Posle Arone i Atece, treći SUV španskog proizvođača takođe nosi ime koje ima veze sa nekim geografskim pojmom iz te zemlje.

Naime, Tarraco je drevno ime savremenog grada Taragone, koji se nalazi u Kataloniji, na obali Mediterana, a to je ujedno bilo i najstarije utvrđenje Rimskog carstva na Iberijskom poluostrvu.
Seat nije objavio sve specifikacije ovog SUV-a, ali je poznato da je njegova dužina 4.735 mm, a visina 1.658 mm.

Poređenja radi, Škoda Kodiaq ima dimenzije 4.697/1.882/1.676 mm, a produženi VW Tiguan Allspace 4.701/1.839/1.674 mm.
Paleta motora je već viđena na srodnim modelima i obuhvata dva benzinca i dva dizelaša.

Osnovni benzinski motor je 1.5 TSI sa 150 ks, uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem. Snaga se prenosi na prednje točkove. Pored njega, kupcima je na raspolaganju i 2.0 TSI sa 190 “konja”, sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom i pogonom na sve točkove.

Oni koji preferiraju dizelaše mogu da računaju na 2.0 TDI u dve opcije – sa 150 ks i sa 190 ks. Snažniji je dostupan samo sa pogonoma na sva 4 točka i sedmobrzinskim menjačem sa duplim kvačilom.
Pogled u putničku kabinu otkriva dizajn tipičan za modele iz VW grupe, uz jednu bitnu razliku – na vrhu centralne konzole ističe se 8-inčni ekran osetljiv na dodir. Ovi ekrani obično su uklopljeni u komandnu tablu kod vozila nemačke grupacije, dok u Tarracu displej više liči na tablet.

Kupcima je na raspolaganju i Digital Cockpit, odnosno digitalna instrument tabla sa 10,25-inčnim ekranom umesto analognih satova.
Među savremenim tehnologijama izdvajaju se adaptivni sistem oslanjanja (DCC) i sistemi asistencije vozaču, kao što je Front Assist sa funkcijom prepoznavanja pešaka i biciklista na putu i upozorenja na iste (stnadardan deo opreme modela Tarraco na evropskom tržištu).

Pored toga, dostupni su i mnogi opcioni elektronski sistemi i tehnologije: Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist i Emergency Assist.

Seat Tarraco stiže u prodajne salone početkom 2019, a interesantno je da se neće proizvoditi u Češkoj, gde se izrađuje i Škoda Kodiaq, već u nemačkom Volfsburgu, zajedno sa Volkswagenom Tiguan Allspace.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: