McLaren restaurirao F1 GTR Longtail 25R koristeći 21 godinu stare delove

McLarenovo odeljenje za Specijalne operacije (MSO) pokrenolu je svoj novi F1 Cerfitied program vraćanjem u život legendarnog F1 GTR Longtail 25R koji je učestvovao na Le Manu 1997.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

19:40

McLaren restaurirao F1 GTR Longtail 25R koristeći 21 godinu stare delove
Foto: McLaren

F1 Certified program je pokrenut radi čuvanja originalnosti F1 superautomobila i dostupan je svim vlasnicima kultnog modela.

F1 GTR Longtail sa šasijom broj 25 je poslednji koji je nastupio u ovoj trci, a za njegovu restauraciju u McLarenu su koristili nekorišćene delove koji su bili uskladišteni dve decenije.
Foto: McLaren
Restauracija je trajala 18 meseci, a posle nje automobile izgleda isto kao pred nastup na pomenutoj trci u Le Manu.

Ovaj "25R" je bio jedan od tri Longaila napravljenih za tim Gulf-Davidoff za GT seriju 1997, a u Le Manu su ga vozili Rej Belm, Endru Gilbert-Skot i Masanori Sekija.
Foto: McLaren
Dva sata pre kraja trke je morao da odustane zbog požara uzrokovanog kvarom na sistemu ulja.

Automobil je nakon popravke prodat u Japan gde je učestvovao na trkama do 2005. Nakon što je 11 godina bio deo statične izložbe japanskog kolekcionara, 2016. je vraćen u Veliku Britaniju.
Foto: McLaren
Trenutni vlasnik je poverio "25R" McLarenovom MSO odeljenju.
Foto: McLaren
Foto: McLaren
Foto: McLaren
Foto: McLaren
Foto: McLaren
Foto: McLaren

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: