Lada sa 145 "konja" FOTO

Tradicionalno Lada je na Auto sajmu u Moskvi opet predstavila neku novinu iz svoje najprodavanije porodice Vesta.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

17:00

Lada sa 145
Foto: Lada

Ovaj put to je Vesta Sport, dinamična verzija kompaktnog sedana inspirisana konceptom predstavljenim na istom mestu 2016.

Produkcijska verzija Veste Sport je svojevrsna "civilna" varijanta Ladinog aduta iz WTCC šampionata.
Foto: Lada
Što se tiče eksterijera u odnosu na "regularnu" verziju ova Vesta ima sportske branike i spojler koji pojačava silu potiska na prednjoj osovini, kao i zadnji spojler, šira krila i oštrije pragove, te dvostruki izduv.

Unutrašnjost nije posebno spektakularna, ali fotografije pokazuju sportska sedišta od materijala nalik veštačkoj koži i alkantari, multifunkcionalni spotski volan te crvene šavove, alu pedale, i detalje od ugljeničnih vlakana na centralnoj tabli.
Foto: Lada
Ali "šminka" nije jedina odlika Veste Sport, jer se pod haubom "krije" pojačana verzija 1,8-litarskog atmosferskog četvorocilindarskog agregata sa 145 KS pri 6.000 obrtaja i 182 Nm obrtnog momenta pri 3.600 obrtaja.

Ovaj motor je povezan na petostepeni manuelni menjač, pa Vesta Sport ubrzava 0-100 km/h za 9,6 sekundi uz maksimalnu brzinu 193 km/h.
Foto: Lada
Foto: Lada
Foto: Lada

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: