Kineski "Tesla" počinje testiranja dok najavljuje 150.000 vozila godišnje

Kineska kompanija Byton, koja preti da "pomrsi konce" američkom Tesli na EV terenu, kreće sa prvim testiranjima svojih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

11:30

Kineski

Kompanija iz Nanđinga je u januaru predstavila svog prvog aduta, a do sada je proizvela deset prototipova električnog SUV-a M-Byte koji uskoro počinju da se testiraju na javnim putevima.

Byton planira da napravi još 100 predprodukcijskih jedinica vozila do kraja 2018. godine, dok se zvanična prodaja očekuje krajem sledeće.

U centru pažnje je i autonomna vožnja, a iako se najavljuje Nivo 4, prvi primerci će biti isporučivani verovano sa Nivoom 2.

Osim raznih testova i inženjerskih i dizajnerskih potvrda, Byton još treba da u potpunosti opremi fabriku za serijsku proizvodnju, ali u kompaniji nisu zabrinuti napretkom.

Byton planira da proizvodi 150.000 jedinica godišnje, što je svakako ambiciozna brojka za novog igrača na sve jačem tržištu.

M-Byte je svakako samo prvi u nizu modela koji su u planu, a u junu je predstavljen i netradicionalni sedan K-Byte.

Iako je Btyon kineska kompanija, ima nameru da postane međunarodni igrač, već je otvorila kompanije u SAD i Nemačkoj, a prodaja na dva najatraktivnija kontinenta se očekuje 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: