Da li smo posle 40 godina dočekali novu Ladu Nivu? FOTO

Ruski proizvođač automobila, AvtoVAZ, prikazao je u Moskvi koncept Lada 4×4 Vision za koji se veruje da predstavlja naslednika legendarne Nive.

Podeli

Ovogodišnji sajam automobila u Moskvi (29. avgusta - 9. septembra) doneo je nekoliko zanimljivih premijera.

Posle nove luksuzne ruske limuzine, koja nedodoljivo podseća na Rolls-Royce, i krosover-kupea Renault Arkana, predstavljena je dizajnerska studija malog terenca pod nazivom Lada 4×4 Vision:

Iako AvtoVAZ nije zvanično potvrdio da je reč o vozilu koje najavljuje naslednika Lade Nive, očekuje se da će buduća produkcijska verzija ovog koncepta zameniti vremešni ruski terenac koji je uz manje promene i drugačiju oznaku (sada se zove Lada 4x4) na tržištu već skoro 4 decenije.

Tome u prilog idu i ranije najave da ruski proizvođač priprema naslednika Nive i da će se on pojaviti 2018.

Za izgled koncepta 4×4 Vision zaslužan je šef dizajna Stiv Matin, koje je oblikovao novu generaciju Ladinih modela, uključujući i Vestu.

Novi terenac ima karakteristične stilske detalje u obliku slova "X" koje smo viđali na svim Ladinim konceptima i serijskim modelima u poslednjih nekoliko godina.

Na staru Nivu podsećaju neki elementi eksterijera, poput "škrga" na zadnjem nosaču krova.

Sa dužinom od 4,2 m, veći je od aktuelne Lade (Nive) 4x4 za oko 25 cm, i ima 4 vata.

Unutrašnjost je takođe bitno modernizovana u odnosu na staru verziju čuvenog ruskog terenca, sa dva digitalna displeja – jednim na mestu instrument table i drugim na centralnoj konzoli, koji opslužuje multimedijalne sadržaje.

Enterijer koncepta je u sivim i crnim tonovima, sa puno narandžastih detalja koji razbijaju monotoniju i unose živost u kabinu vozila.

Lada 4×4 Vision postavljena je na masivne, 21-inčne alu felne i ima primetno veliki klirens, mada proizvođač nije precizirao koliko je tačno odstojanje donjeg dela automobila od tla.

Detalji o pogonskom sistemu nisu saopšteni, a na fotografijam se vidi da je za prenos snage na točkove upotrebljen automatski menjač.

Iako AvtoVAZ nije otkrio planove o produkcijskoj verziji, ona bi najranije mogla da ugleda svetlost dana 2019. godine.

Vesti

Ford, a Harley-Davidson FOTO

Ford i Harley-Davidson napravili su nekoliko posebnih edicija najpopularnijeg američkog kamioneta F-150 prethodnih godina, ali poslednji put početkom decenije.

Vesti petak 31.08. 13:00 Komentara: 2
strana 1 od 80 idi na stranu