Luksuzna ruska limuzina debitovala na sajmu u Moskvi VIDEO

Na sajmu automobila u Moskvi, koji se održava od 29. avgusta do 9. septembra, predstavljena je luksuzna limuzina Aurus Senat.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

13:15

Luksuzna ruska limuzina debitovala na sajmu u Moskvi VIDEO
Screenshot Facebook

Ovaj model deo je projekta Kortež u okviru kojeg je ranije ove godine nastala i nova Putinova predsednička limuzina.

Reč o vozilu koje liči na Putinov predsednički automobil, ali sa skraćenim međuosovinskim rastojanjem.

Dizajn spoljašnjosti modela Senat, sa masivnom maskom hladnjaka, specifičnim farovima i prepoznatljivom siluetom, budi asocijacije na Rolls-Royce, a ni unutrašnjost ne zaostaje mnogo za britanskom luksuznom automobilskom markom. Projekat Kortež pokrenut je pre nekoliko godina upravo na inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina koji je predložio da se na tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca.

Planom je bilo predviđeno da se za Putina izradi specijalna predsednička limuzina, ali i da se uporedo sa tim razvije i linija službenih vozila za visoke državne funkcionere, uključuju minivanove i SUV automobile.

Deo proizvodnje bio bi dostupan kupcima u Rusiji i našao bi se u slobodnoj prodaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: