Kako izgleda ruski Rolls-Royce FOTO

Na predstojećem sajmu automobila u Moskvi biće predstavljen luksuzni model Aurus Senat, kao deo projekta Kortež u okviru kojeg je ranije ove godine nastala i nova Putinova predsednička limuzina.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.08.2018.

09:16

Kako izgleda ruski Rolls-Royce FOTO

Projekat Kortež pokrenut je pre nekoliko godina upravo na inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina koji je predložio da se na tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca.

Planom je bilo predviđeno da se za Putina izradi specijalna predsednička limuzina, ali i da se uporedo sa tim razvije i linija službenih vozila za visoke državne funkcionere, uključuju minivanove i SUV automobile. Deo proizvodnje bio bi dostupan kupcima u Rusiji i našao bi se u slobodnoj prodaji.
Kako izgleda predsednička luksuzna limuzina ceo svet je mogao da vidi u direktom prenosu Putinove inauguracije, početkom maja.

Nekoliko meseci kasnije, spreman je i drugi model iz projekta Kortež – luksuzni sedan Aurus Senat.
Prve zvanične fotografije otkrivaju da je reč o vozilu koje liči na Putinov predsednički automobil, ali sa skraćenim međuosovinskim rastojanjem.

Dizajn spoljašnjosti modela Senat, sa masivnom maskom hladnjaka, specifičnim farovima i prepoznatljivom siluetom, budi asocijacije na Rolls-Royce, a ni unutrašnjost ne zaostaje mnogo za britanskom luksuznom automobilskom markom.
Putnička kabina predstavlja spoj tradicije i novih tehnologija, pa tako pored klasičnih premijum materijala, kao što su drvo, koža i aluminijum, vidimo digitalnu instrument tablu ispred vozača i veliki ekran multimedijalnog sistema na središnjem delu komandne table.

Proizvođač nije objavio tehničke detalje, a očekuje se da Aurus Senat koristi isti 4.4 litarski V8 motor koji se nalazi i u Putinovoj predsedničkoj limuzini, ali manje snage. Inače, ovaj motor razvijen je u saradnji sa stručnjacima Porschea.
Vozila iz projekta Kortež, uključujući i model Senat, izrađivaće zajednička firma koju su osnovali Ruski državni institut za istraživanja (NAMI) i ruska auto-kompanija Sollers, a osim u Rusiji prodavaće se u Kini i zemljama Bliskog istoka.

Više detalja o luksuznoj limuzini Aurus Senat biće poznato 29. avgusta kada se otvara sajam automobila u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: