BMW sprema novu Seriju 1 FOTO

Na "špijunskim" fotografijama vidi se najsnažnija, M140i verzija ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

12:17

BMW sprema novu Seriju 1 FOTO
Aktuelna druga generacija Serije 1 u prodaji je od 2011, a redizajnirana je 2015.

Za BMW je 2018. godina značajna po brojnim novitetima, među kojima su i neki modeli koji se prvi put pojavljuju u gami nemačkog proizvođača, kao što je SUV X7, čija je premijera zakazana za jesen.

Početkom leta već je predstavljen BMW Serije 8 Coupe, a do kraja avgusta održaće se i premijera novog roudstera Z4, čije smo fotografije već mogli da vidimo.

Tome treba dodati i BMW Serije 3 nove generacije koji bi trebalo da bude predstavljen na sajmu automobila u Parizu, u oktobru.
Foto: CarPix/Motor1
Pored toliko novih modela, nije ni čudo da je sledeća generacija Serije 1, koja je uveliko u pripremi, do sada dobila manje prostora u medijima.

Odranije je poznato da BMW-ov kompaktni hečbek prelazi sa zadnjeg na prednji pogon, zahvaljujući novoj UKL mehaničkoj platformi koju deli sa vozilima marke MINI.
Foto: CarPix/Motor1
Fokus na novom modelu biće na povećanju prostora za putnike na zadnjim sedištima i većem gepeku, što se kod prve dve generacije smatralo nedostacima.

Kada je u pitanju najsnažnija verzija M140i, ona će za razliku od aktuelnog modela kojeg pogoni šestocilindraš, imati četvorocilindarski 2.0 agregat koji isporučuje 320-340 ks.
Foto: CarPix/Motor1
U eri ukidanja trovratnih varijanti hečbek modela, spekuliše se da će i BMW Serije 1 u sledećoj generaciji biti dostupan samo u opciji sa 5 vrata.

Novi model trebalo bi da debituje do kraja godine, a jedan od mogućih termina svetske premijere je početak oktobra i pariski auto-salon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: