Porsche se pohvalio ubrzanjem svog elektroautomobila

Nemački proizvođač postepeno otkriva specifikacije svog prvog potpuno električnog modela.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2018.

11:38

Porsche se pohvalio ubrzanjem svog elektroautomobila
Porsche Mission E koncept iz 2015.

Porsche tek treba da predstavi svetu električni model Taycan, ali promotivna kampanja za ovaj automobil uveliko traje.

Iako Porscheov prvenac na struju još nije imao svetsku premijeru, u SAD i nekim zemljama Zapadne Evrope potencijalni kupci već mogu da rezervišu svoj primerak.

Kao što je to bio slučaj sa Teslinim Modelom 3, zainteresovani za nabavku Taycana imaju opciju da polože depozit koji će im garantovati prioritet prilikom isporuke vozila kada serijska proizvodnja jednom počne.

U sklopu promotivnih aktivnosti, Porsche je i zvanično objavio da je Taycan u stanju da 0-100 km/h stigne za samo 3,5 s, što je nešto slabiji rezultat od Teslinog Modela S, ali u rangu sa automobilima kao što su Mercedes E63 AMG ili BMW M5: Porsche Taycan je prvi automobil ovog proizvođača koji za pogon koristi isključivo električnu energiju. Po veličini je smešten između Porschea 911 i Panamere, a jedan od glavnih rivala biće mu pomenuti Tesla Model S.

Dizajnerski će biti zasnovan na konceptu Mission E iz 2015. godine, a pokretaće ga dva elektromotora koja će zajedno isporučivati 600 ks.

Motori će se napijati iz litujum-jonske baterije visoke voltaže dovoljne za domet od oko 500 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: