Giulia i Stelvio dobili nove dizele sa +10 KS

Nakon što je unapredio Giulio za tržište SAD prošlog meseca, a potom uneo izmene i u Stelvio, italijanski Alfa Romeo se pozabavio i sa evropskim varijantama svoja dva "noseća" modela.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 18.08.2018.

09:00

Giulia i Stelvio dobili nove dizele sa +10 KS

Ključna promena u izdanjima za 2019. godinu tiču se novih dizelskih agregata po Euro 6D standardima.

Alfa tvrdi da ovi dizeli emituju manje CO2 nego ranije, ali i pored toga 2,2-litarski agregat sada razvija deset KS više od prethodnih verzija koje su dolazile u varijantama sa 150 i 180 KS.
Takođe, sada kao standardni deo opreme dolazi 8,8-inčni Alfa Connect multimedijalni sistem sa Apple CarPlay i Android Auto.

Što se tiče Giulie, dobila je Veloce Ti paket koji je debitovao na Gudvud Festivalu brzine pre nekoliko nedelja, a koji u unutrašnjosti
predstavlja Veloce bazu uz kožna i alkantara sportska sedišta iz Quadrifoglio, detalje od ugljeničnih vlakana, ambijentalno osvetljenje, osvetljenje pragove vrata…
Što se tiče eksterijera, Giulia Veloce Ti je dobila V prednju masku i poklopce retrovizora od karbona, crvene kočione čeljusti, 19-inčne alu felne sa Quadrifoglio verzije i svetlosni paket.

Opciono, može da se dobije i paket zadnjeg spoilera, pragova i menjača od ugljeničnih vlakana. Giulia Speciale ima 18-inčne alu felne sa drugačijim šablonom, alumunijumske papučice i zadnje zatamnjeno staklo.
Kod Giulie Veloce modela tu su 18-inčne felne, zadnje zatamnjeno staklo, osvetljenje ručki vrata, otključavanje bez ključa i novi skladišni prostor na vozačevoj strain.

Najviši novo opreme stiže u QV, poput adoniziranih crnih kočionih čeljusti, zatamljenog zadnjeg stakla, 40-20-40 deljiva zadnja klupa i treći sigurnosni pojas na istoj.
Što se tiče Stelvio, prvog Alfa Romeovog SUV-a, dolazi standardno sa Michelin CrossClimate Winter gumama u Super paketu opreme, crnim kočionim čeljustima, aluminijumskim papučicama i zatamnjenim zadnjim staklom u Speciale paketu.

S druge strane, Stelvio Quadrifoglio je dobio 20-inčne alu felne, crna adonizidane kočione čeljusti i zatamnjeno zadnje staklo.
Cena Giulije za 2019. kreće od 36.310 evra, Veloce Ti od 50.850, a Stelvio sa zadnjim pogonom od 40.222.

U sve to uključena je petogodišnja garancija, trogodišnji besplatan redovni servis i petogodišnja pomoć na mutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: