Honda HR-V za 2019. FOTO

Japanski proizvođač predstavio je redizajn svog potkompaktnog krosovera koji u Evropu stiže u oktobru 2018. sa unapređenim atmosferskim benzincem, dok će turbo benzinac biti dostupan u proleće 2019. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2018.

12:23

Honda HR-V za 2019. FOTO

Hondin model koji pripada jednom od najkonkurentnijih, ali i trenutno najatraktivnijih automobilskih segmenata prertpeo je manju restilizaciju tokom koje su izvršene diskretne stilske intervencije.

Najuočljivija je nova, masivna hromirana lajsna koja ukrašava masku hladnjaka, a nov je i prednji branik, sa izmenjenim otvorima za vazduh i maglenkama. Farovi su neznatno restilizovani, ali su tehnološki unapređeni, a drugačija su i dnevna LED svetla.
Novi hromirani ukrasni elemenat vidljiv je i pozadi, na poziciji iznad registarske tablice. Skuplje verzije automobila dostupne su sa 17 inčnim alu felnama izmenjenog dizajna kao i sa hromiranim završetkom izduvne cevi.

U najvišem paket opreme HR-V za 2019. ima kompletne LED farove i stop svetla, a zadnje svetlosne grupe su blago zatamnjene. Kupci će moći da biraju između jedne od 8 ponuđenih boja karoserije, uključujući i novu nazvanu Midnight Blue Beam Metallic (prikazanu na automobilu sa promo fotografija).
Unutrašnjost je takođe osvežena, a Honda ističe da su ugrađena nova sedišta koja pružaju bolju podršku i veći komfor na dužim putovanjima. Na raspolaganju su i novi dezeni i materijali presvlaka, a kabina je dodatno zvučno izolovana.

Osim toga, u najvišem paket opreme proizvođač nudi elektronski sistem Active Noise Cancellation koji delimično poništava uticaj spoljne buke u putničkoj kabini.

Sistem funkcioniše tako što dva mikrofona u kabini registruju niskofrekventnu buku koja dolazi spolja, a zatim se ti zvuci poništavaju tako što se kroz zvučnike u vozilu emituje odgovarajući audio signal suprotne faze.
U početku će Honda HR-V za 2019. biti dostupna sa 1.5 litarskim i-VTEC atmosferskim benzncem sa 130 ks (96 kW) i 155 Nm pri 4.600 o/min. Snaga je ista kao i pre, ali japanski proizvođač tvrdi da je motor sada efikasniji i ekonomičniji.

Za ubrzanje 0-100 km/h potrebno je 10,7 s, u verziji sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, odnosno 11,2 s, ako je motor uparen sa opcionim CVT menjačem.

U Hondi kažu da je prosečna fabrički deklarisana potoršnja u kombinovanom režimu vožnje 5,3 l/100 km, a CO2 emisija 121 g/km.
Ova motorska verzija biće dostupna od oktobra 2018, dok će od proleća 2019. kupci moći da naruče i 1.5 l VTEC TURBO varijantu za sada nepoznate snage, kao i 1.6 i-DTEC dizelaš.
.
.
,
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: