VW T-Cross biće praktičan krosover u malom pakovanju

Novi Volkswagen na tržištu dočekuje oštra konkurencija koju čine modeli kao što su Renault Captur, Nissan Juke, Opel Mokka X i Peugeot 2008.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

10:55

VW T-Cross biće praktičan krosover u malom pakovanju

Nemački proizvođač uskoro će predstaviti još jedan krosover/SUV model koji će zauzeti poziciju ispod prošlogodišnjeg Volkswagena T-Roc.

VW je odlučio da nam postepeno otkriva ovaj automobil, pa je do sada objavio dizajnerski crtež vozila, ali i fotografije delimično “kamufliranog” pretprodukcijskog vozila.

U najnovijem saopštenju, fokus je na praktičnosti i funkcionalnosti modela T-Cross. Naime, u svojoj osnovnoj konfiguraciji, ovaj krosover ima prtljažnik zapremine 385 l. Međutim, zahvaljujući klizećim zadnjim sedištima koja se mogu pomerati napred-nazad, prtljažni prostor raste na 455 l.

Dodatni prostor dobija se obaranjem zadnjih naslona, čime se oslobađa 1.281 litra korisne zapremine za prevoz stvari, tako da se bez problema u automobil može ubaci bicikl.
U Volkswagenu kažu da povišena pozicija sedalnog dela u odnosu na put, koja je na prednjim sedištima 597 mm, a na zadnjim 651 mm, omogućava i vozaču i putnicima dobru preglednost iz kabine. VW T-Cross deli MQB mehaničku platformu da brojnim drugim automobilima iz Volkswagen grupe, kao i motorizaciju koja uključuje tri TSI benzinca i jedan dizel agregat.

Kupcima će na raspolaganju biti 1.0 TSI sa 95 ks i 115 ks, a u vrhu benzinske ponude biće 1.5 litarska jedinica sa 150 ks.

Jedini dizelaš proizvodi 95 konjskih snaga.
VW je odlučio da T-Cross bude dostupan isključivo u verziji sa prednjim pogonom, pa će oni koji su očekivali verziju sa pogonom na obe osovine biti razočarani.

Novi krosover imaće zvaničnu premijeru tokom jeseni, na posebnom događaju s obzirom da će VW preskočiti najveću jesenju automobilsku manifestaciju u svetu, auto-salon u Parizu koji se održava u oktobru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: