Fordov novi SUV je u stvari – Kinez

Američki gigant Ford predstavio je svoj novi SUV namenjen tržištu van SAD, pre svega u Kini.

Podeli
Foto: Ford
Foto: Ford

U pitanju je kompaktni krosover pod nazivom Territory, za koji Ford obećava da će biti pristupačan koliko i napredan za lokalno tržište.

Međutim, novi Ford u stvari nije Ford, već je u pitanju prerađena verzija kineskog JMC Yusheng S330 na koju je stavljen karakteristični "blue oval" amblem.

Da ironija bude još veća, Yusheng S330 deli platformu sa modelom LandWind X7, koji je u suštini klon Range Rovera Evoque.

Foto: Ford
Foto: Ford

Ipak, za razliku od JMC-ovog proizvoda, Fordov ima tri pogonske verzije – na čisto gorivo, 48-voltni polu-hibrid i plug-in hybrid.

Detalji nisu saopšteni, ali se pretpostavlja da je pod haubom isti 1,5-litarski turbo kao u S330, sa 165 KS.

Što se tiče dizajna, Terrotory i S330 "dele" samo "plivajući" krov i lukove iznad točkova, dok je Fordova verzija dobila karakterističnu heksagonalnu masku, LED farove, jedinstvene maglenke, felne i dodatne obloge kako bi dobio "siroviji" izgled.

Foto: Ford
Foto: Ford

Unutrašnjost je takođe nova, Territory ima kožna sedišta i standardni Fordov multimedijalni sistem, a izborna tehnologija je glasovna kontrola na mandarinskom (kineskom) jeziku i Fordov Co-Pilot360 bezbednosni sistem.

Ford Territory će debitovati u septembru na Motor šou u Čengduu, a navodno će imati sličnu cenu kao S330, a JMC-ov SUV koji je u prodaji od 2016. košta oko 7.300 dolara.

Vesti

Ford, a Harley-Davidson FOTO

Ford i Harley-Davidson napravili su nekoliko posebnih edicija najpopularnijeg američkog kamioneta F-150 prethodnih godina, ali poslednji put početkom decenije.

Vesti petak 31.08. 13:00 Komentara: 2
strana 1 od 80 idi na stranu