Tesla Model 3 grabi ka vrhu – ušao u "top 10" u SAD

Procenjuje se da je u julu isporučeno 14.250 jedinica ovog modela što ga svrstava na sedmo mesto najprodavanijih putničkih automobila u Sjedinjenim Državama u tom mesecu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.08.2018.

09:30

Tesla Model 3 grabi ka vrhu – ušao u
Tesla Model 3

Problemi u procesu proizvodnje u prvoj polovini 2018. doveli su do kašnjenja u isporuci Modela 3 kupcima koji su ga već odavno naručili, ali po svemu sudeći početne poteškoće su prevaziđene i prodaja ovog električnog automobila se zahuktava.

Prema podacima koje je objavio američki GoodCarBadCar, Model 3 je ušao na listu 10 najprodavanijih putničkih automobila u SAD i našao se na 7. poziciji sa 14.250 prodatih jedinica.

Model 3 je u proteklom mesecu iza sebe ostavio modele sa konvencionalnim pogonom kao što su Hyundai Elantra, Kia Optima i Ford Fusion (američka verzija Mondea).
Na drugoj listi najprodavanijih vozila u julu, koju je takođe objavio GoodCarBadCar, a kojom su pored klasičnih putničkih automobila obuhvaćeni u Americi veoma popularni SUV modeli, Tesla Model 3 zauzeo je 20. mesto, ispred Subaru Forestera.

Ipak, treba napomenuti da na mesečnoj listi GoodCarBadCar nisu prikazani modeli General Motorsa, s obzirom da ta kompanija svoje prodajne rezultate objavljuje kvartalno.

Isti izvor navodi da je Tesla od početka 2018. u SAD prodao 38.617 primeraka Modela 3, čime je ovaj automobil već postao najprodavanije vozilo u segmentu električnih i plug-in hibridnih modela u jednoj kalendarskoj godini, iako je do kraja godine preostalo još 5 meseci, pa će ovaj rekord biti znatno poboljšan.
Na osnovu dosadašnjeg trenda proizvodnje Modela 3 u 2018, procenjuje se da će do kraja godine Teslina električna limuzina ući u "top 5" najprodavanijih sedana u Sjedinjenim Državama.

Prvi primerci Modela 3 sišli su da fabričkih traka u julu 2017, ali su drugu polovinu te godine i prvih nekoliko meseci 2018. obeležili zastoji i kašnjenje u proizvodnji, pa su rokovi za realizaciju planiranih isporuka vozila često pomerani.

Procenjuje se da je u poslednje dve godine preko 400.000 potencijalnih kupaca širom sveta položilo depozit za Model 3 i na taj način rezervisalo svoj primerak ovog vozila.
Tesla Model 3
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: