Mercedes-AMG Project One neće moći da se preproda

Mercedes-AMG radi na tome da zabrani kupce svog hiperautomobila Project One da ga preprodaju, na sličan način kao što je to Ford uradio sa svojim modelom GT.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 04.08.2018.

10:30

Mercedes-AMG Project One neće moći da se preproda

Nemački gigant želi da spreči špekulatore da kupuju njegov superautomobil klauzulom u ugovoru o kupovini Project One koja će sprečavati kupca da kasnije proda ovaj automobil kako bi profitirao.

Cena Project One je od 2,6 miliona dolara, biće napravljeno samo 275 jedinica, a iako Mercedes još nije počeo da ih isporučuje kupcima, već su se pojavili oglasi za prodaju.

Ostaje da se vidi da li Mercedes-AMG može na legalan način da spreči kupce da prodaju Project One, jer je i direktor Aston Martina Endi Palmer prošle godine rekao da kompanija neće tolerisati preprodaju modela Valkyrie, ali dalje od toga nije otišao. Za sad.
Što se tiče Project One, njega pokreće 1,6-litarski V6 sa turbopunjačem koji se koristi u Mercedesovom bolidu F1 uz dva elektromotora od 120 kilovata na zadnjoj osovini, te dva manja elektromotora na prednjoj.

Ukupno, ovaj hiperautomobil razvija 1.000 KS pa iz mesta do 200 km/h ubrzava za šest sekundi. Mercedes tvrdi da automobil može da pređe i 25 km samo na električni pogon.

Međutim, zbog trkačke prirode agregata, SUS motor mora da se potpuno preradi svakih 50.000 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: