Seat Ibiza i Arona dobili potpuno digitalne table

Španski Seat se polako ali sigurno oprašta sa "zastarelom" tehnologijom i osavremenjuje svoje modele.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2018.

13:30

Seat Ibiza i Arona dobili potpuno digitalne table
Foto: SEAT

Seat je tako opremio svoj najmanji model Ibizu i sestrinski krosover Aronu sa potpuno digitalizovanim kontrolnim tablama.

Ljubitelji Volkswagen grupe su dobro upoznati sa ovim Digitalnim Cockpitom jer je prisutan u grupaciji već nekoliko godina, dok je Seat počeo da ga uvodi početkom 2018. kada je primenjen u modelima Leon i Ateca.
Foto: SEAT
Sada su na red došli najmanji članovi Seatove porodice koji su dobili priilagođeni 10,25-inčni vozački displej.

TFT displej ima rezuluciju 1.280x480 piksela i nudi uglađenu grafiku zahvaljujući 75 Hz brzine osvežavanja.
Foto: SEAT
U zavisnosti od ličnih potreba, vozači mogu da biraju tri opcije displeja: klasični, digitalni, dinamični.

Kao i u slučaju multimedijalnog sistema nije potrebno ručno podešavati sjajnost jer su ugrađeni svetlosni senzori koji omogućavaju Digitalnom kokpitu da automatski prilagodi svetslost uslovima u vozilu.
Foto: SEAT
Novi displej omogućava vozaču da direktno ispred sebe ima navigaciju u boji, bez skretanja pogleda na centralni multimedijalni ekran.

Sistem podešavanja je identičan onima u VW Polu i T-Rocu, a ista tehnologija može da se nađe i u novim Škodinim modelima kao opcioni deo opreme.
Foto: SEAT
Tako su prošli dani kada su samo elitni VW brendovi poput Audija imali ovakvu vrstu tehnologije u ponudi, jer je sada dostupna i u mnogo pristupačnijim modelima.

Naravno, novi Audi Virtual Cockpit v2.0 koji se nalazi u novom A8 je mnogo sofisticiraniji kako bi ispratio premijum status modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: