Mazda Miata dobila snažniji agregat ali i cenu (FOTO)

Mazda je osvežila model MX-5 RF za 2019. godinu, a ključna novina je snažniji i efikasniji 2,0-litarski agregat.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2018.

14:45

Mazda Miata dobila snažniji agregat ali i cenu (FOTO)
Foto: Mazda

Ovaj Skyactiv-G motor sada isporučuje 181 KS pri 7.000 obrtaja, 26 KS više nego u prethodnoj veriziji, uz 204 Nm pri 4.000 obrtaja u minuti.

Mazda tvrdi da unapređena verzija nudi bogatiju krivu obrtnog momenta u celom opsegu, a podignuta je i "crvena linija" sa 6.800 na 7.500 obrtaja.
Foto: Mazda
Mere za unapređenje motora uključivale su lakše klipove i spojne šipke, poboljšanje sagorevanja rekonfigurisanim ulaznim priključcima i injektorima za gorivo sa visokim pritiskom, kao i smanjenje gubitka izduvnih gasova i dodavanje zamajca sa dvostrukom masom.

Tu je i novi pogonski odnos, koji je povećan sa 3.454 na 3.583 za modele sa automatskom transmisijom.
Foto: Mazda
Unapređenje uključuje i novi teleskopski volan od aluminijuma, umesto od čelika, zbog smanjenja težine, potom zadnju kameru kao standardan deo ponude, a sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i pametnu kočionu gradsku podršku kao opcije.

Tu su i dodatni delovi opcione opreme poput 17-inčnih tamno srebrnih alu felni, senzor kiše, kožna sedišta, BOSE premijum audio sistem sa devet zvučnika, satelitski radio sa četiri meseca probnog perioda.
Foto: Mazda
Potom, Mazda navigacija, monitor mrtve tačke i upozorenje za prolazak vozila prilikom vožnje u rikverc, sistem upozorenja za napuštanje trake i drugo, a u bogatijim paketima opreme tu su Bilstein branici, ručno ofarban crni krov, Brembo/BBS/Recaro paket...

Početna cena osvežene Miate je 32.345 dolara, a prodaja u Evropi počinje u avgustu.
Foto: Mazda
Foto: Mazda
Foto: Mazda
Foto: Mazda
Foto: Mazda

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: