Vitara dobila suptilnu "šminku" ali i nove motore (FOTO)

Posle četiri godine od predstavljanja na Auto salonu u Parizu, četvrta generacija Suzuki Vitare dobila je osvežavanje.

Podeli
Foto: Suzuki
Foto: Suzuki

Suzukijeva obavezna ažuriranja na spoljašnjem delu automobila čine redizajnirana prednja maska, modifikovani branik, nova štop svetla i dve nove boje u paleti.

Japanski proizvođač je takođe redizajnirao instrument tablu, koja sada ima centralni informacioni displej u boji.

Štaviše, vozilo ima mekanu plastiku unutra, dok u Suzukiju najavljuju i "novu tehnologiju" za septembar, kada će automobil biti zvanično predstavljen.

Foto: Suzuki
Foto: Suzuki

Vitara za 2019. će od pogona imati 1,0-litarski i 1,4-litarski benzince sa turbopunjačem koji su predstavljeni u S-Cross modelu krajem prošle godine i služe kao zamena za 1,6-litarski agregat.

Suzuki još nije definisao pakete opreme, ali će SZ4 i SZ-T će imati 1,0-litarsku jedinicu koja isporučuje 110 KS, dok će AllGrip verzija sa pogonom na sva četiri točka biti dostupna opciono u SZ-T paketu uz manuelni menjač.

Što se tiče SZ5, on će dobiti 1,4-litarsku jedinicu, koji razvija 140 KS i 220 Nm obrtnog momenta dostupnih već od 1.500 obrtaja u minuti do 4.000 rpm.

Foto: Suzuki
Foto: Suzuki

Standardna oprema uključuje sistem za upozoravanje napuštanja trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova, monitor mrtve tačke, upozorenje za prolazak vozila prilikom vožnje u rikverc i dvostruki senzor kočione podrške.

Cena redizajniranog najpopularnijeg Suzukijevog modela biće naknadno saopštena.

Suzuki je prodao više od 3,7 miliona jedinica Vitare u 191 zemlji i regiona sveta. Japanska kompanija je osmi najveći auto-brend u svetu sa 3,16 miliona prodatih vozila u 2017.

strana 1 od 76 idi na stranu