Austrijanci se diče "grabljivcem" od 1.325 KS (FOTO)

Iako je tržište superautomobila prenatrpano jer mali broj ljudi može da priušti vozila koja koštaju milione dolara, austrijski proizvođač Milan veruje da može da ponudi nešto drugačije bogatoj klijenteli.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2018.

11:40

Austrijanci se diče
Foto: Milan automotive

Novi Milan Red hiperautomobil ima pod haobom 6,2-litarski V8 sa četiri turbopunjača koji proizvodi 1.325 KS i 1.400 Nm obrtnog momenta što omogućava ubrzanje 0-100 km/h za 2,47 sekundi uz maksimalnu brzinu preko 400 km/h.

Automobil je dobio ime po ptici grabljivici "Crveni zmaj" (Red kite) iz porodice sokola, a dizajniran je da bude što je lakši moguć uz pogon na zadnjoj osovini.
Foto: Milan automotive
Proizvođač tvrdi da je Milan Red težak 1.300 kilograma, zahvaljući tome što je kompletna struktura napravljena od karbon-fibera.

Osim toga, vešanje je od karbona, što je prema tvrdnji Milana prvi put zabeleženo u jednom putničkom vozilu.
Foto: Milan automotive
Prioritet ovog automobila je funkcionalnost ispred forme, pa ima ogromne ventilacione otvoren na pred, sa strane i na zadnjem delu vozila.

Milan još nije ponudio fotografije unutrašnjosti, ali tvrdi da je jedan od aspekata kokpita vizualizacija srčane frekvencije vozača.
Foto: Milan automotive
Austrijska kompanija planira da proda 99 jedinica Milan Red superautomobila po ceni od oko dva miliona evra po primerku.

Navodno već ima 18 rezervacija, a cilj kompanije je da prezencuje najbolji austrijski inženjering, pa zbog toga na proizvodnji automobila sarađuje sa austrijskim specijalistima iz oblasti motosporta poput AVL i Pankl Racing Systemsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: