Stiže električni MINI (FOTO)

MINI na struju počeće da se proizvodi 2019.

Podeli
Foto: Automedia/Motor1.com
Foto: Automedia/Motor1.com

MINI je najavio električni model kada je predstavio koncept Electric u leto 2017. Godinu dana kasnije na Internetu su se pojavile fotografije delimično maskiranog pretprodukcijskog automobila, koji će uskoro skinuti “kamuflažu”.

Testni automobil fotografisan je u alpskim predelima Austrije dok je dopunjavao pogonske baterije, a osim spoljašnjosti, uslikana je i unutrašnjost putničke kabine.

Foto: Automedia/Motor1.com
Foto: Automedia/Motor1.com

Dizajn spoljašnjosti uglavnom je preuzet sa MINI hečbeka sa 3 vrata, a najveća stilska razlika biće na prednjem delu automobila, gde je standardna maska hladnjaka zamenjena panelom bez klasičnog otvora za vazduh.

Pretprodukcijski MINI E ima i specifične četvorokrake alu felne poput onih sa konceptnog vozila iz 2017.

Foto: Automedia/Motor1.com
Foto: Automedia/Motor1.com

Fotografija unutrašnjosti otkriva sličan enterijer kao kod regularnog MINI-ja, mada je dobar deo komendne table zaklonjen monitorima i instrumentima na kojima se prate podaci iz test vožnje.

Spekuliše se da će električni MINI biti pogonjen jednim elektromotorom, koji će BMW koristiti i u budućem električnom modelu i1.

MINI Electric koncept iz 2017.
MINI Electric koncept iz 2017.

MINI E počeće da se proizvodi u novembru 2019, a datum svetske premijere za sada nije poznat.

Vesti

Stiže prvi kineski sportista "na utičnicu" (VIDEO)

Ako izuzmemo hrvatsku kompaniju Rimac, prvu koja je konstruisala i počela da proizvodi električni supersportski automobil, još se jedno Tesla sa svojim Roadsterom usudio da izađe na tržište sa sportskim automobilom "na utičnicu". Ostali su se zadržali na prototipovima i studijama.

Vesti utorak 31.07. 17:50 Komentara: 18
strana 1 od 76 idi na stranu