Škoda novim Rapidom "napada" Golf

Češki proizvođač automobila Škoda sprema za sledeću godinu premijeru nove generacije hečbeka Rapid, s kojim će pokušati da konkuriše "kralju" C klase Golfu.

Podeli
Škoda Rapid Spaceback 2017.
Škoda Rapid Spaceback 2017.

Direktor marketinga Škode Alan Fejvi je otkrio da će Rapid dobiti novo ime, radikalno drugačiju tehnologiju i potpuno drugačiji dizajn.

"Sa aktuelnim Rapidom Spaceback nismo uspeli da ubedimo ljude da smo pouzdan kandidat u segmentu. Novi Rapid nećete mešati sa Octaviom", rekao je Fejvi.

Škoda očekuje da će prodati dvostruko više novih Rapida u prvoj godini od aktuelnog modela, koji je tokom 2017. prodat u 66.512 jedinica u Evropi.

Novi Škoda Rapid biće izgrađen na Volkswagenovoj MQB AO platformi koju koriste Seat Ibiza i VW T-Roc.

Zahvaljujući tome moći će da koristi najnaprednije male motore uključujući 1,0-litarski četvorocilindraš koji dolazi u varijantama sa 84 i 109 KS, potom 1,5-litarski TSI sa 148 KS, kao i 1,6 TDI dizel.

Vesti

Stiže prvi kineski sportista "na utičnicu" (VIDEO)

Ako izuzmemo hrvatsku kompaniju Rimac, prvu koja je konstruisala i počela da proizvodi električni supersportski automobil, još se jedno Tesla sa svojim Roadsterom usudio da izađe na tržište sa sportskim automobilom "na utičnicu". Ostali su se zadržali na prototipovima i studijama.

Vesti utorak 31.07. 17:50 Komentara: 18
strana 1 od 76 idi na stranu