Škoda najavila električni RS model, vraća se Fabia RS?

Škodin budući električni model imaće svoju RS verziju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2018.

14:30

Škoda najavila električni RS model, vraća se Fabia RS?
Škoda Vision E - elektrièni koncept (ilustracija)

Češki proizvođač trenutno u ponudi ima samo jedan sportski RS model – Oktaviju RS, a uskoro će dobiti i drugi, SUV Kodiaq RS.

Porodica RS modela nakon toga biće proširena i trećim vozilom, a u pitanju je automobil na električni pogon, potvrdio je za Autocar šef Škodinog odeljenja za prodaju i marketing, Alain Favey.
Škoda Octavia Combi RS 245 (ilustracija)
Iako će taj model nositi "RS" oznaku, to neće obavezno značiti da su performanse u prvom planu.

Naime, kako kaže Favey, uprkos znački koja je kod ostalih Škodinih RS modela sugerisala njihov sportski karakter, u fokusu električne Škoda RS biće stajling automobila i poseban doživljaj u vožnji.

Električna Škoda RS biće zasnovana na konceptu Vision E, a najpre će se 2020. pojaviti regularni model na struju. Tek 2022. godine treba očekivati RS varijantu električnog modela.
Škoda Fabia RS druge generacije (ilustarcija)
Favey je nagovestio da je moguć i povratak Fabije RS, koja je ukinuta kada se pojavila aktuelna, treća generacija Škodinog potkompaktnog modela.

Češki proizvođač tada je smatrao da za Fabijom RS ne vlada dovoljno veliko interesovanje da bi taj auto opravdao troškove razvoja i proizvodnje.

Ipak, Favey veruje da se stvari na tržištu menjaju kada je reč o malim "hot hatch" vozilima i da Fabia RS možda ima budućnost, ali tek u sledećoj, 4. generaciji.

Škoda planira da 4. generaciju Fabije predstavi 2020, a Fabia RS bi se pojavila 2021. ili 2022, u slučaju da dobije zeleno svetlo za proizvodnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: