Prvi put uslikan Porsche Cayenne Coupe

Nemački proizvođač potvrdio je u junu da pripema kupe-krosover zasnovan na modelu Cayenne, a samo mesec dana kasnije pojavile su se "špijunske" fotografije pretprodukcijske verzije ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2018.

10:56

Prvi put uslikan Porsche Cayenne Coupe
Foto: CarPix/Motor1

S obzirom na rastuću popularnost ove vrste automobila (BMW X6 i X4, Mercedes GLE Coupe i GLC Coupe, Audi Q8...), nije iznenađenje što je i Porsche odlučio da ponudi sportskiju verziju svog SUV modela.

Pretprodukcijski Cayenne Coupe, koji je snimljen tokom testiranja kada se vozač zaustavio na jednoj pumpi da sipa gorivo, nema maskirnu foliju koja bi prikrila njegov spoljašnji izgled, ali su pojedini delovi karoserije ipak delimično "kamuflirani".
Foto: CarPix/Motor1
Crna samolepljiva traka prekriva delove prenjeg branika, a prikriven je i stvarni oblik stop svetala.

Spreda, automobil se ne razlikuje mnogo od klasičnog Porschea Cayenne, ali fotografije na kojima se vidi bočna strana automobila otkrivaju siluetu karakterističnu za kupe-krosovere.
Foto: CarPix/Motor1
Linija krova u blagom je padu od "B" stubova ka zadnjem delu vozila, pa Cayenne Coupe ima naglašeniju sportsku pojavu od standradne SUV verzije ovog modela.

Završetak krova krasi elegantan spojler, a mali spojler nalazi se i na vratima prtljažnika.

Fotografija unutrašnjosti vozila otkriva enterijer sličan onom na regularnom Porscheu Cayenne.
Foto: CarPix/Motor1
Četiri izduvne cevi na testnom automobilu sugerišu da je u pitanju verzija sa turbo motorom, koja je trenutno u vrhu ponude SUV modela Cayenne.

S obzirom da je Porsche već potvrdio da će regularni Cayenne dobiti Turbo S E-Hybrid opciju sa 671 ks kao kod Panamere, očekuje se da će Cayenne Coupe takođe imati u ponudi ovaj pogonski sistem.

Porsche Cayenne Coupe trebalo bi da bude predstavljen 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: