Model 3 debituje u Evropi sredinom jula

Najnoviji Teslin automobil biće predstavljen publici tradicionalnog festivala Goodwood Festival of Speed koji se održava u Britaniji od 12. do 15. jula.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2018.

15:05

Model 3 debituje u Evropi sredinom jula

Prototip Modela 3 imao je premijeru u SAD još u proleće 2016, a evropska publika po prvi put će videti ovaj automobil uživo na tlu Starog kontinenta dve godine kasnije.

Tokom Goodwood vikenda jedan primerak Teslinog najjeftinijeg modela biće izložen pred posetiocima, a iako se ova manifestacija održava na Ostrvu, automobil će imati volan na levoj strani, što znači da je u pitanju verzija za kontinentalni deo Evrope.

Naime, proizvodnja Modela 3 za tržišta zemalja u kojima se vozi levom stranom puta, kao što su Velika Britanija i Australija, počeće tek 2019.

Teslni najnoviji model trebalo je da debituje u Evropi ranije ove godine, ali je datum premijere pomeren zbog brojnih problema u procesu proizvodnje sa kojima se suočila kompanija u proteklim mesecima.

Model 3 bi trebalo da bude dostupan evropskim kupcima u svim varijantama koje će biti na raspolaganju i u Sjedinjenim Državama, uključujući 2 verzije sa dva elektromotora, ali i bazičnu, najjeftiniju varijantu, koja se još ne proizvodi.

Cena automobila u Evropi za sada nije saopštena, ali najpristupačniji Model 3 u SAD koštaće 35.000 dolara, ne računajuči državne subvencije.

Inače, prvi od dva modela koje će pogoniti 2 elektromotora biće orijentisan ka što većoj autonomiji u vožnji, a 0-60 milja na sat (0-96 km/h) ubrzavaće za 4,5 s. Kod druge varijante fokus će biti na performansama, pa će biti u stanju da iz mesta do brzine od 60 milja na sat stigne za 3,5 s, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: