Tesla: Uplatite još 2.500 $ da potvrdite rezervaciju

Američki proizvođač električnih automobila zatražio je od potencijalnih kupaca, koji su već naručili Model 3 i uplatili depozit od 1.000 dolara, dodatnu sumu novca, pre nego što kompanija počne da izrađuje njihovo vozilo.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

10:15

Tesla: Uplatite još 2.500 $ da potvrdite rezervaciju

Iz Tesle su saopštili da se dodatna uplata od 2.500 dolara odnosi na kupce u SAD i Kanadi.

Ako bi svi oni koji su u poslednje dve godine naručili svoj primerak Modela 3 ispunili ovaj zahtev proizvođača iz Kalifornije, Tesla bi inkasirao oko milijardu dolara, što bi za kompaniju predstavljalo preko potrebnu injekciju svežeg novca.

Kako piše Detroit njuz, potencijalni kupci koji su rezervisali automobil mogu da izaberu jednu od tri varijante Modela 3, u slučaju da potvrde svoju narudžbinu. Jedna od opcija je Model 3 "Long Range" sa zadnjim pogonom, druga je "Long Range" verzija sa dva motora i pogonom na sva 4 točka, a treća je dugo očekivani Model 3 Performance.

Ipak, sve ove varijante su skuplje od - u početku obećane - bazične verzije koja košta 35.000 dolara i koja još nije na raspolaganju.

Tesla već duže vreme pokušava da podigne proizvodnju Modela 3 na konstantnih 5.000 jedinica nedeljno, ali prema navodima Blumberga, ona je krajem juna u proseku iznosila svega 3.400 sedmično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: