Niz se ne završava sa Q8, moguć i Audi Q9

Nakon lansiranja kupe krosovera Q8, Audi razmatra razvoj potencijalnog rivala Range Rovera.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

09:35

Niz se ne završava sa Q8, moguć i Audi Q9
Audi Q8 (liustracija)

Do pre samo 15-ak godina, Audi nije imao SUV/krosover vozila u svojoj ponudi. Led je najpre razbio Q7, koji se pojavio 2005, da bi u narednim godinama usledili manji modeli Q5, Q3 i Q2.

Kao šlag na tortu, početkom juna stigao je i Q8, koji se nalazi u vrhu SUV game nemačkog proizvođača.

Kako piše Autocar, tu se niz ne završava. Spekuliše se da Audi razmatra još veći i luksuzni model Q9, koji bi se suprotstavio Range Roveru.

Da na tržištu postoji tražnja za luksuznim SUV modelima pokazuje podatak da su poslednjih godina u tu, za njih neistraženu teritoriju, ušli proizvođači kao što su Bentley, Rolls-Royce, Jaguar i Maserati - neki sa manje, neki sa više uspeha, a ne treba zaboraviti da i Mercedes ima planove da ponudi kupcima Maybach krosover.

Lamborghini je takođe lansirao sopstveni krosover, Urus, a njegovi stopama kreću Aston Martin i Ferrari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: