Renaultov mali SUV iz Indije stiže u Evropu kao Dacia Kwid?

Francuski Renault radi na novoj generaciji malog krosovera Kwid, koji bi u bliskoj budućnosti mogao prvi put da se nađe i na evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2018.

09:00

Renaultov mali SUV iz Indije stiže u Evropu kao Dacia Kwid?
Renault Kwid 2016.

Kwid je krosover nešto veći od Twinga razvijen kao jeftino vozilo za tržišta poput Indije i Južne Amerike gde se i proizvodi.

Ovaj "krosoverčić" koji pod haubom uglavom ima malene agregate poput trocilindaraša sa 800cc ili najviše od 1,0 postoji od 2015.

Da bi vam bilo jasnije koliko je Kwid mali krosover, biće vam interesantna informacija da je čak pola metra kraći od popularnog Dacia SUV-a Duster, a , značajno je manji i od Dacia Sandera.
Renault Kwid 2016.
Spekuliše se da je Renault spreman da ga uskoro prvi put ponudi i Evropljanima, ali verovatno preko svoje jeftinog rumunskog brenda Dacia.

Nedavno je kamuflirani prototip primećen na putevima u Južnoj Evropi, a ukoliko ga Renault zaista sprema za "Stari kontinent", očekuje se da novi Kwid bude značajno drugačiji od aktuelnog modela, pre svega napredniji, posebno u bezbednosnim kriterijumima, s obzirom da on nije uspeo da prođe globalne NCAP kraš testove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: