Opel predstavio novi Combo Life u Srbiji (FOTO)

U Beogradu je u održana srpska pretpremijera nove generacije Opelovog putničkog vana Combo Life, trećeg po redu modela nemačke marke koji je razvijen u okviru PSA grupacije.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 23.06.2018.

13:15

Opel predstavio novi Combo Life u Srbiji (FOTO)
Foto: Opel

Opel Combo Life jedan je od 3 srodna modela PSA grupacije bazirana na zajedničkoj mehaničkoj platformi - preostala dva su Citroen Berlingo Multispace i Peugeot Rifter - koji su imali svetsku premijeru početkom godine.

Osim iste mehaničke platforme i motorizacije, tri vana poseduju i neke slične stilske detalje, a Opelov model ima specifične dizajnerske karakteristike tipične za novu generaciju vozila ovog brenda.
Foto: Opel
Iako je Combo Life predstavnik pete generacije lakih teretnih i multifunkcionalnih Combo vozila, koje je Opel počeo da proizvodi pre više od 30 godina, ovaj je prvi koji je projektovan kao putnički automobil.

Automobil ima mnoštvo visokotehnoloških funkcija, a pre svega one koje se odnose na bezbednost putnika: upozorenje na sudar sa vozilom ispred sa prepoznavanjem pešaka, automatsko kočenje u hitnim situacijama, upozorenje na pospanost vozača, pomoć za ostanak vozila u saobraćajnoj traci.

Tu su još i automatski tempomat, čitač saobraćajnih znakova, upozorenje na druge automobile u mrtvom uglu...
Foto: Opel
Combo Life je opremljen i Opelovim "krilastim" LED svetlima za dnevnu vožnju, a automobil se proizvodi u dve dužine - standardnoj (4,40 m) i produženoj (4,75 m).

Manja verzija ima mesta za 5 putnika, dok se duži model može naručiti u opcijama sa 5 ili 7 sedišta (raspoređenih u 3 reda).

Minimalni kapacitet prtljažnika je 597 litara, u kraćoj verziji vozila, a 850 litara u dužoj (u konfiguraciji sa 5 sedišta).
Foto: Opel
Velika zapremina prtljažnog prostora pruža dodatni osećaj komfora tokom dugih putovanja. Još jedna od prednosti su dvoja klizna vrata koja omogućavaju lakši pristup putničkoj kabini.

U enterijeru zatičemo centralno postavljeni 8 inčni ekran multimedijalnog sistema, koji poput tableta dominira na vrhu centralne konzole.
Foto: Opel
Sistem je opremljen Apple CarPlay i Android Auto funkcijama za povezivanje sa smartfon uređajima.

Pored toga, na raspolaganju su bežični punjač pametnog telefona, 230-voltna utičnica i USB priključci.
Foto: Opel
U ponudi će se naći paleta benzinskih i dizel motora (za sada nisu precizirani detalji), uparenih sa petobrzinskim ili šestobrzinskim manuelnim menjačem, ili opcionim osmostepenim automatikom, koji će biti dostupan u nekim verzijama ovog modela.
Foto: Opel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: