Labudova pesma Aston Martin Rapide (FOTO)

Aston Martin predstavio je unapređenu verziju svog sedana sa četvoro vrata Rapide u AMR varijanti.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

19:30

Labudova pesma Aston Martin Rapide (FOTO)

Ovo je drugi model Aston Martinovog podbrenda AMR ove godine, nakon što je prošlog meseca predsavljen DB11 AMR.

Rapide AMR je limitirana serija modela čija se proizvodnja završava 2020. godine, pa je ovo verovatno poslednja verzija ovog modela.
Aston Martin je planirao svega 210 jedinica po ceni od oko 194.950 funti, odnosno 45.450 više od standardne verzije.

Prednja maska podseća na Vantrage AMR Pro koji je napravljen isključivo za trke, dok su okrugla dnevna svetla nalik na poslednje modele Zagato.
Pod haubom je kao i u osnovnoj verziji 6,0-litarski V12 atmosferac čija je snaga povećana sa 545 na 595 KS uz 630 Nm obtnog momenta.

Ubrzanje Rapide AMR 0-100 km/h je 4,2 sekunde, a maksimalna brzina 330 km/h.
Snaga je povećana zahvaljujući većem usisniku vazduha te kalibraciji motora i menjača. Rapide ARM je dobio i unapređeno vešanje.

Takođe, optimizovana je i aerodinamika zahvaljujući spliteru, pragovima, zadnjem difuzoru i lip spoileru na poklopcu gepeka.
Osim toga, novi poklopac motora poseduje velike ventilacijske otvore od karbonskih vlakana.

Rapide AMR je 10mm niži od modela Rapide S, a zahvaljujući podesivim amortizerima automobil je "fokusiraniji, agilniji i dinamičniji".
Automobil je dobio i nove karbon-keramičke kočnice i 21-inčne alu felne sa Michelin Super Sport gumama.

Napred se nalaze diskovi promera 400mm sa kočionim kleštima sa šest klupova, dok su nazad diskovi promera 360mm i kočionim kleštima sa četiri klipa. Za hlađenje kočnica se koristi sistem hlađenja posuđen od Vanquisha S.
U unutrašnjosti dominira duga centralna konzola napravljena od karbonskih vlakana, dok su sedišta presvučena Alcantarom. Svi automobili poseduju AMR logo na sjedištima, kao i AMR pločicu na pragovima.

Prve isporuke Rapide AMR su predviđene za jesen. Rapide S će se prodavati do 2020, kada će ga indirektno zameniti Aston Martinov prvi SUV pod imenom Verakai.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: