Land Rover gasi Evoque sa 3 vrata

Britanski proizvođač Land Rover odlučio je da prekine proizvodnju modela Evoque sa 3 vrata, zbog slabe potražnje.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 09.06.2018.

10:00

Land Rover gasi Evoque sa 3 vrata

Land Rover je još prošle godine prestao da prodaje ovaj model u SAD, a sada je odustao i od ostatka sveta.

S druge strane, verzije sa petoro vrata i kabrilet varijanta će nastaviti da se proizvode i biti u fokusu kompanije naredne godine.

Ova odluka najverovatnije znači da Land Rover neće ni planirati varijantu sa 3 vrata za sledeću generacije Evoque modela koji već uveliko razvija.

Spekuliše se da bi mogao da debituje već na Sajmu automobila u Parizu u oktobru.

Novi Evoque će biti izgrađen na istoj D8 platformi kao aktuelna verzija, ali će imati duže međuosovinsko rastojanje i širi trap.

Pogon na prednjoj osovini će i dalje biti standardan za ulaznu verziju, dok će skuplje varijante skoro sigurni imati i pogon na sva četiri točka, s obzirom na tradiciju Land Rovera da prava konkurentne terenske automobile.

Što se tiče pogona, uobičajena gama motora sa unutrašnjim sagorevanjem dobiće "pojačanje" u vidu plug-in hibrida koji će navodno činiti 1,5-litarski trocilindraš i elektromotor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: