Kopiraju Lamborghini, koštaće deseti deo cene originala

Kineski Huansu Auto, koji je u vlasništvu automobilske kompanije BAIC, sprema se da na domaćem tržištu lansira jeftinog klona SUV modela Lamborghini Urus.

Podeli
Kineska kopija Urusa (dizajnerski crtež)
Kineska kopija Urusa (dizajnerski crtež)

Pročitajte još:

* Range Rover ponovo na udaru Kineza: Stiže novi klon

* Kao igračke: Kineski klonovi Mercedesa i Land Rovera

* "Naravno da je to dobar auto kad su pokrali naš Evoque"

Proizvođači automobila iz Kine nebrojeno puta su pokazali da se ne libe da kopiraju dizajn nekog stranog modela na svom vozilu i ponude ga kupcima u toj zemlji po znatno nižoj ceni od originala.

Takvi klonovi su interesantni onima koji sebi ne mogu da priušte originalni model, a s obzirom da je Kina pojedinačno najveće automobilsko tržište na svetu, broj potencijalnih kupaca je ogroman.

Originalni Lamborghini Urus
Originalni Lamborghini Urus

Lamborghini je jedan od auto-brendova čije bi modele mnogi Kinezi voleli da vide u svojoj garaži, ali je za većinu on samo neostvareni san.

Huansu Auto će pokušati da im ostvari snove zahvaljujući za sada neimenovanom modelu koji predstavlja kopiju Lamborghinijevog SUV vozila Urus.

Kineska kopija Urusa (dizajnerski crtež)
Kineska kopija Urusa (dizajnerski crtež)

Kako prenose lokalni mediji, koji su objavili i dva dizajnerska crteža kineskog klona modela Urus, automobil će imati premijeru u junu, a koštaće između 100.000 i 150.000 juana (13.000-20.000 evra), što je tek deseti deo cene originalnog Lamborghinija.

Sudeći na osnovu crteža, dizajn kineskog automobila na prvi pogled zaista podesća na Urus, mada ima i nekih stilskih razlika između dva vozila.

Originalni Lamborghini Urus
Originalni Lamborghini Urus

I dok kineski model vizuelno liči na italijanski supersportski SUV, to se ne može reći za motorizaciju, jer će Huansu u svoje vozilo navodno ugrađivati 1.5 litarski turbo agregat sa oko 150 ks.

Poređenja radi, Urus za pogon koristi 4.0 twin turbo V8 koji isporučuje 650 ks i 850 Nm.

Vesti

strana 1 od 75 idi na stranu