Honda vraća električni Jazz kao "pristupačno vozilo"

Japanski proizvođač Honda navodno će posle četiri godine vratiti na scenu električnu verziju modela Jazz (Fit u Japanu, Kini i Amerikama).

Automobili

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

11:25

Honda vraća električni Jazz kao

Honda će sa proizvođačem baterija Contemporary Amperex Technology razviti nove baterije pogodne za vozilo bazirano na ovom modelu.

Prema poslednjim informacijama, domet električnog Jazza bi trebalo da bude oko 300 kilometara, jer Honda planira da koristi manju bateriju kako bi automobil imao pristupačnu cenu od oko 18.000 dolara.

Najavljeno je da se EV Jazz pojavi prvo na tržištu Kine u prvoj polovini 2020. godine, ali će ga Honda ponuditi i u ostatku sveta. Prema portalu "Nikki Asian", plan Honde je da prodaje više od 100.000 jedinica Jazz EV godišnje.

Najavljuju se i značajno bolje performanse od prethodnika koji je debitovao 2011. godine, a koji je sa litijum-jonskom baterijom od 20 kWh raspolagao snagom od 125 KS i imao domet od tek 132 km.

Honda je krajem godine redizajnirala treću generaciju standardne verzije ovo vrlo popularnog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: