Mask najavio Model Y za mart 2019.

Direktor Tesle Ilon Mask najavio je predstavljanje krosover automobila Model Y za mart sledeće godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

08:45

Mask najavio Model Y za mart 2019.

Mask je na pitanje jednog pratioca na Twitteru kog datuma će otkriti Model Y odgovorio sa 15. mart.

Prvi čovek kompanije Tesla je potom objasnio da je "izmislio" datum jer mu Martovske ide (tog datuma su Rimljani održavali svetkovinu u čast boga Marsa, mada ima i značenje opasnosti koja preti jer je istog datuma ubijen Julije Cezar, prim. aut) "zvuče dobro".

Međutim, Mask je ipak istakao da je to više nego realan datum s obzirom na planove kompanije.

"Mogli bismo da otkrijemo Model Y nekad u periodu između kraja ove i sredine sledeće godine, pa 15. mart zvuči ispravno", zaključio je Mask.

Ukoliko Tesla zaista predstavi Model Y na ovaj datum, to će biti godinu dana pre očekivanog početka proizvodnje ovog automobile.

Mask je prošle godine najavio da le Model Y koristiti "neopisivu" platformu, ali je Tesla ipak odlučila da to bude arhitektura na kojoj je izgrađen Model 3, kako bi olakšali razvoj.

Uprkos istoj bazi, u Tesli nameravaju da Model Y bude značajno napredniji od Modela 3. Mask je najavio da će šasija imati svega 100 metara varova, za razliku od 1.500m kod Modela 3 ili čak 3.000m kod Modela S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: