Honda Civic Type R kao "pikap" (FOTO)

Hondino britansko odelenje predstavilo je treću varijantu popularnog "hot-hatcha" Civica Type R u neobičnoj "pikap" verziji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

17:50

Honda Civic Type R kao

Ovaj koncept sa tovarnim prostorom ubrzava 0-100 km/h za manje od šest sekundi uz maksimalnu brzinu od 265 km/h.

Civic Type R kamionet ima isti pogon kao hečbek verzija, 2,0-litarski turbobenzinac sa 310 KS i 400 Nm obrtnog momenta.
Fokus je na modifikaciji iza B stuba, a 12 specijalista iz fabrike u Svindonu je uklonilo zadnju klupu i izmenilo prepoznatljivi zadnji spojler kako bi se olakšao pristupu tovarnom prostoru.

Vođa projekta Alin Džejms najavio je testiranje ovog koncepta na stazi u Nirburgringu, a cilj im je naravno da njihov automobil najbrži kamionet sa pogonom na prednjoj osovini.
U Hondi nemaju u planu serijsku proizvodnju ovog vozila, koje nije ni registrovano za javne puteve, pa će ga koristiti u sedištu kompanije za prevoz stvari.

"Napravili smo ga jer je zabavan i jer je to bio izazov. Omogućio je našim talentovanim inženjerima da budu kreativni", kaže portparol Honde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: