Kia "osvežila" Sportage – dobio "najčistiji" dizel

Južnokorejski proizvođač Kia Motors predstavio je u Frankfurtu unapređenu verziju svog najpopularnijeg modela u Evropi i svetu – Sportage.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

14:15

Kia
Foto: Kia Motors

Sportage je "osvežen" kako u enterijeru tako i u eksterijeru, uz paket novih bezbednosnih i tehnoloških sistema.

Takođe, pogonske jedinice su usklađenje sa novim standardima emisije štetnih gasova. Kia je prodala više od 130.000 jedinica Sportage 2017.

Kia je iskoristila osvežavanje Sportage da lansira novi hibridni pogon sa EcoDynamic+ 2,0-litarskim "R" dizelom uz 48V bateriju.

Takođe, dosadašnji 1,7-litarski CRDi dizel zamenjen je novim 1,6-litarskim "U3" CRDi agregatom, najčistijim dizelom koji je Kia proizvela.
Foto: Kia Motors
Dolazi u varijantama od 115 i 136 KS, a snažniji model ima pogon na sva četiri točka i sedmostepenu automatsku transmisiju sa dvostrukim kvačilom.

Što se tiče eksterijera, tu su novi prednji i zadnji branici, redizajnirana prednja i zadnja svetlosna grupa, nove alu felne dostupne u veličinama od 16, 17 i 19 inča.

Tu je i pet novih boja, hromirani i metalik detalji, a GT Line modeli su opremljeni sa sjajnom crnom prednjom maskom, tamnim hromiranim detaljima, dvostrukim izduvom i novim dizajnom LED maglenki u obliku "kockice leda".

U unutrašnjosti se ističu novi volan i izmenjena kontrolna tabla, te dvobojni crno-sivi tapacirung.
Foto: Kia Motors
Kia je unapredila i bezbednosni paket sa adaptivnim tempomatom i Stop&Go sistemom, monitorom za preglednost prilikom parkiranja, sistem za upozoravanje vozača prilikom pada pažnje.

Evropski kupci mogu i da biraju između multimedijalnih displeja sa ekranom osetljivim u veličinama od 7 i 8 inča.

Prodaja osveženog Sportage u Evropi počeće tokom trećeg kvartala 2018.

Kia će do 2025. lansirati 16 modela sa naprednim pogonom, uključujući pet hibrida, pet plug-in hibrida, pet električnih vozila 2020. na bateriju i novi EV vozilo na gorice ćelije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: