Jeftini terenac dobija ogoljenu teretnu verziju

Dacia je transformisala novi Duster u lako teretno vozilo a kupcima će biti ponuđena i verzija sa pogonom 4x4.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

13:02

Jeftini terenac dobija ogoljenu teretnu verziju

Dacia je Dusterom prve generacije osvojila tržište niskobudžetnih terenaca, a namerava da dobre prodajne rezultate nastavi i sa novim modelom lansiranim 2017.

Zato će ponudu ovog modela na nekim tržištima proširiti teretnom van verzijom sa oznakom Duster Fiskal.
Duster Fiskal bio je dostupan i u prvoj generaciji na tržištu Austrije, a njegovim stopama sada kreće novi laki teretnjak.

Zasnovan na regularnom Dusteru, model Fiskal se od standardnog terenca razlikuje po zadnjem delu putničke kabine koja je modifikovana u tovarni prostor.
Zadnja klupa je izbačena, a zadržana su samo sedišta vozača i suvozača.

Deo kabine iza njih, koji je razdvojen zaštitnom čeličnom mrežom, ima potpuno ravan pod prekriven gumificiranom podlogom. Tako je dobijen funkcionalan prostor dužine 1,64 m, sa 4 pozicije za učvršćivanje tereta koji se prevozi.
Umesto zadnjih bočnih prozora nalaze se neprozirni paneli koji su iznutra tapacirani.

Dacia nije navela podatak o zapremini teretnog prostora, ali je on sličan kao kod standardnog Dustera sa oborenim zadnjim sedištima.

Poređenja radi, regularni Duster sa prednjim pogonom ima maksimalnu zapreminu prtljažnika od 1.636 litara, dok je ona u verziji 4x4 nešto manja i iznosi 1.604 l.
Inače, Duster Fiskal biće dostupan i sa opcionim 4x4 pogonom, što predstavlja prednost u odnosu na druga laka komercijalna vozila sličnog tovarnog prostora.

Dacia Austrija za kupce u toj zemlji vrši konverziju Dustera u varijantu Fiskal uz doplatu od 1.730 evra u odnosu na standardnu putničku verziju.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: