Mercedes A klase zakotrljao se iz komšijske fabrike

Nakon što je krajem aprila u nemačkom Raštatu startovala serijska proizvodnja nove A klase, Mercedesov kompaktni hečbek počeo je da se izrađuje i u fabrici u Mađarskoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2018.

14:03

Mercedes A klase zakotrljao se iz komšijske fabrike

Mercedesov pogon u Kečkemetu otvoren je u proleće 2012, a u njemu se izrađuju modeli sa prednjim pogonom koji pripadaju kompaktnom automobilskom segmentu.

Fabrika koja se nalazi na oko 90-ak km južno od Budimpešte prvo je Mercedesovo postrojenje izvan Nemačke u kome je počela proizvodnja nove A klase.

Četvrta generacija Mercedesa A klase sklapa se na liniji na kojoj se donedavno izrađivala B klasa. Inače, pored nove A klase, u Kečkemetu se proizvode modeli CLA i CLA Shooting Brake.
Novi Mercedesov kompaktni hečbek, osim u Raštatu i Kečkemetu, uskoro će se izrađivati i u Finskoj, u pogonu partnerske kompanije Valmet Automotive, u kome se izrađivala i prethodna generacija A klase.

Što se tiče fabrike u Kečkemetu, ona zapošljava oko 4.000 radnika, a tokom 2017. tu je proizvedeno preko 190.000 Mercedesovih automobila.

Prvi Mercedesov model koji se izrađivao u Mađarskoj bila je aktuelna B klasa, koja se u ovom pogonu sklapala od 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: