Kia: Naš "tigrov nos" kao BMW-ov "bubreg"

Čelnici južnokorejskog proizvođača Kia ističu da će dizajn prednje maske pod nazivom "Tiger Nose" (Tigrov nos) biti zaštitni znak brenda u budućnosti.

Podeli

"Tigrov nos" je zastupljen na svakom Kiinom modelu od novog K900, čak i na modelu ulazne klase Rio.

"Mislim da bi naš 'tigrov nos' trebalo da bude kao 'bubrezi'. Čak ga i BMW na neki način 'razvodnjava'. Mislim da je dobro što Kia ima 'tigrov nos' i srećan sam zbog toga", rekao je čelnik Kie Peter Šrajer, koji je na tu funkciju stigao iz VW grupe.

Kia je poslednjih godina značajno napredovala na "letvici" automobilske industrije, i što se tiče performansi i dizajna i stila. Sa sporstkim kupeom Stinger GT i sportskom N divizijom je "uplivala" u ozbiljne vode.

U Kia ističu da njihov dizajn prednje maske ne samo da je prepoznatljiv, nego i fleksibilan, što ne bi moglo da se kaže za BMW-ov znakovni stilski element.

"Naravno da imamo slobodu u poređenju sa 'bubrežnom' maskom koja je rigidnija. Oni ne mogu da menjaju. 'Tigrov nos' je varijabilniji, može biti visoko postavljen, nisko, širok, manji, da se upari sa različitim farovima, čime god. Dok god imaš dve stvari u sredini, sve funkcioniše", kaže Šrajer.

Ipak, dok u Kini marketinški direktori forsiraju veće verzije "tigrovog nosa" sa više hromiranih detalja, Šrajer nije ubeđen da veće znači i bolje i navodi primer Lexusa i njegove "vretenaste" prednje maske.

"Ne znam gde idu s tim. Kada sam prvi put video, ja sam se iskreno iznenadio i šokirao", istkao je direktor Kia.

"Tigrov nos zauvek", zaključio je Šajer.

Vesti

McLaren – nikad SUV

Mnogi tradicionalno proizvođači superautomobila poput Lamborghinija (a uskoro će i Ferrari) nisu odoleli SUV trendu pa su napravili i svoju verziju, ali tome se i dalje žestoko suprotstavlja McLaren.

Vesti ponedeljak 30.04. 20:15 Komentara: 30

Galerija: BMW i8 Roadster

Kabriolet verzija BMW-ovog sportskog hibrida predstavljena je krajem 2017, a u februaru je u Lajpcigu počela serijska proizvodnja ovog ekskluzivnog automobila. Početak prodaje modela i8 Roadster propraćen je bogatom galerijom fotografija.

Vesti ponedeljak 30.04. 13:50 Komentara: 9
strana 1 od 78 idi na stranu