Nove Lade stižu u Nemačku, najveći rival Dacia

Lada je na pojedinim evropskim tržištima ponudila dva modela iz najnovije generacije svojih vozila - Vesta SW i Vesta SW Cross.

Podeli
Lada Vesta SW Cross
Lada Vesta SW Cross

Reč je o karavan modelima koji su bili ponuđeni i na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu, po ceni od 11.400 evra, koliko košta obična Vesta SW, odnosno od 12.600 evra koliko iznosi cena Lade Vesta SW Cross u Srbiji.

Vlasnik brenda Lada, AvtoVAZ, odlučio je da, za početak, ova dva automobila plasira na jednom od najkonkurentnijih evropskih tržišta – u Nemačkoj, ali i u Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj, Bugarskoj i već pomenutoj Srbiji.

Lada Vesta SW Cross
Lada Vesta SW Cross

* Ladina limuzina za sve terene: Vesta Cross Sedan

Inače, u Nemačkoj se već prodaje Lada Vesta Sedan, a sada će se tom modelu pridružiti i dve karavanske varijante, po početnoj ceni od 11.990 evra, koliko košta regularna Vesta SW.

Nove Lade ispod haube imaju 1.6 litarski benzinac Euro 6 standarda sa 106 ks (78 kW) i 148 Nm. Motor je povezan sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

Lada Vesta SW
Lada Vesta SW

Vesta SW, sa masom od 1.280 kg, 0-100 km/h ubrzava za 12,4 s, pre nego što dostigne maksimalnih 174 km/h.

Poluterenska Vesta SW Cross do stotke stiže za 12,6 s i razvija maksimalnih 172 km/h.

Prema fabričkim podacima, obična Vesta SW prosečno troši 7,3 l/100 km, sa Cross varijanta 7,5 l.

Lada Vesta SW
Lada Vesta SW

Za razliku od Nemačke, kupci u Rusiji mogu da naruče i verzije sa 1.8 benzincem sa 122 ks (90 kW) i 170 Nm, dok je osim manuelnog petobrzinca dostupan i petostepeni automatik.

Najveći rival novih Ladinih modela na nemačkom tržištu je rumunska Dacia, sa vozilima Logan MCV i Logan MCV Stepway.

strana 1 od 78 idi na stranu