Lotus sa svojim SUV-om "napada" luksuznu klasu

Britanski Lotus sa svojim prvim SUV modelom nema nameru da bude konkurentan među sportskim, već i luksuznim automobilima.

Podeli

Kao i većina proizvođača i Lotus će sa svojim SUV-om pre svega "gađati" kinesko tržište, a tamo su sve traženiji lukzusni, skupi automobili.

Naravno, Lotus će ostati veran svojim korenima pa će i SUV imati prepoznatljivu sportsku crnu, uz zaštitni znak kompanije, vrhunsku upravljivost.

Lotus će svoj SUV bazirati na Volvovoj SPA platformi na kojoj švedski proizvođal pravi modele XC 60 i XC90.

Iako ova arhitektura podržava samo motore sa četiri cilindra, Lotus će ipak moći da ponudi raznovrsne moćne agregate, uključujući hibrid sa više od 400 KS.

Za sada nema detalja o prvom Lotusovom SUV modelu, osim skice modela koja je procurela u javnosti, a koja ukazuje na veliku sličnost sa Porscheom Macan.

Lotus je kao i Volvo u vlasništvu kineskog Geelyja, čiji je vlasnik Šifu Li nedavno postao najveći pojedinačni akcionar nemačkog Daimlera, u čijem je vlasništvu između ostalog Mercedes-Benz.

Vesti

McLaren – nikad SUV

Mnogi tradicionalno proizvođači superautomobila poput Lamborghinija (a uskoro će i Ferrari) nisu odoleli SUV trendu pa su napravili i svoju verziju, ali tome se i dalje žestoko suprotstavlja McLaren.

Vesti ponedeljak 30.04. 20:15 Komentara: 30

Galerija: BMW i8 Roadster

Kabriolet verzija BMW-ovog sportskog hibrida predstavljena je krajem 2017, a u februaru je u Lajpcigu počela serijska proizvodnja ovog ekskluzivnog automobila. Početak prodaje modela i8 Roadster propraćen je bogatom galerijom fotografija.

Vesti ponedeljak 30.04. 13:50 Komentara: 9
strana 1 od 78 idi na stranu