Preminuo osnivač Brabusa

Bodo Bušman (62), osnivač i direktor tjunerske kuće koja već četiri decenije dorađuje Mercedesove modele, preminuo je u četvrtak nakon kraće bolesti.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 28.04.2018.

09:54

Preminuo osnivač Brabusa
Bodo Bušman osnovao je Brabus pre 40 godina, dok je još studirao

Bušman je osnovao Brabus 1977, kao 22-godišnji student prava i poslovnog menadžmenta. Kompanija je brzo rasla, pa su se iz male radionice preselili u veće prostorije, u okviru prodajnog auto-salona i servisa u vlasništvu Bodovih roditelja.

Nova lokacija ostala je do danas sedište Brabusa.

Bušman je bio poznat po svojoj strastvenosti prema automobilima i poslu kojim se bavio.

"Nikad ne radite nešto zbog novca – već zbog strasti", često je govorio.
Brabus 850 6.0 Biturbo Coupe iz 2015.
Povodom Bodove smrti, kompanija je saopštila da zaposlenima u Brabusu veoma teško pada gubitak jednog takvog čoveka, koji je bio veliki vizionar i koji je ostavio značajan trag u auto-industriji.

Na mestu direktora Brabusa, zameniće ga njegov sin, Konstantin, koji je do sada u kompaniji bio zadužen za marketing i prodaju.

Firma Brabus svoju reputaciju je izgradila doradom automobila marke Mercedes-Benz, a kasnije i Maybacha i Smarta (svi brendovi su u vlasništvu Daimlera).

U 2016. oprobali su se i u tjunungu luksuzne električne limuzine - Teslinog Modela S, koji su predstavili na auto-salonu u Ženevi iste godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: