BMW iX3 nije namenjen samo za Kinu

Za razliku od mnogobrojnih novih modela najvećih svetskih proizvođača, posebno kada su u pitanju električni automobili, BMW svoj EV SUV iX3 neće ograničiti samo na Kinu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

20:30

BMW iX3 nije namenjen samo za Kinu

Prvi bavarski električni krosover će biti pravljen u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, ali je namenjen i za izvoz u Evropu i SAD, uprkos trgovinskom ratu Kine Donalda Trampa.

"Dok god se automobile propisno pravi, a BMW će se pobrinuti da tako bude, kupcima nije previše bitno odakle dolazi automobil", rekao je analitičar automobilskog tržišta Tim Urkart.

BMW većinu svojih SUV modela pod oznakom X, a ima ih trenutno šest, s tim što uskoro stiže i sedmi, pravi u pogonu u Spartanburgu, u Južnoj Karolini u SAD. U Kini se proizvodi samo najmanji X1.

Za pogon je zadužen elektromotor od 270 KS uparen sa baterijom od 70 kWh, imaće domet od 400, a zahvaljujući superpunjaču od 150 kw baterija će moći da se napuni za 30 minuta.

Proizvodnja BMW iX3 je planirana za 2020. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: