Stiže redizajnirani Renault Twingo

Najmanji model u ponudi francuskog proizvođača biće osvežen u 2018.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

12:40

Stiže redizajnirani Renault Twingo
Foto: CarPix/Motor1

Renault je treću generaciju modela Twingo predstavio 2014, a četiri godine kasnije došlo vreme je za “zatezanje bora” na ovom automobilu.

Na prvim “špijunskim” fotografijama vidi se delimično maskirani test prototip, a sudeći po tome koji delovi vozila su prekriveni kamuflažnom folijom, izvesne su stilske promene na prednjem i zadnjem braniku, maski hladnjaka, farovima i stop svetlima.
Foto: CarPix/Motor1
Iako je prednji branik zamaskiran, može se videti da će ovaj deo imati dodatne bočne otvore za vazduh ispred točkova.

U svakom slučaju, Reanult neće previše menjati dizajn spoljašnjosti, a očekuju se i određene novine u kabini, pre svega u pogledu novih materijala i dezena presvlaka i tapacirunga, kao i unapređeni multimedijalni sistem.
Foto: CarPix/Motor1
Novosti na polju motorizacije očekuju se pre svega u domenu poboljšanja ekonomičnosti u vožnji i smanjenju emisija CO2.

Podsećamo, aktuelni Twingo dostupan je isključivo sa trocilindarskim benzinskim motorima, koji su postavljeni iza zadnjih sedišta, a snaga se prenosi na zadnje točkove.

Bazični model koristi 1.0 litarski atmosferac sa 70 ks (52 kW), a u ponudi je i turbo benzinac od 900 ccm, koji proizvodi 90 ks (67 kW). Za one sa sportskim ambicijama, tu je Twingo GT sa agergatom od 110 konjskih snaga (82 kW).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: