Veličina je bitna u Kini – prvi Audi SUV sa oznakom L

Audi je na Auto salonu u Pekingu predstavio produženu verziju Q5, prvi svoj SUV sa oznakom L, namenjen samo kineskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

12:40

Veličina je bitna u Kini – prvi Audi SUV sa oznakom L
Foto: Audi

Q5L je duži 88 milimetara u odnosu na standardnu verziju, sa ukupnom dužinom od 4,77 metara nudi pregršt prostora na zadnjoj klupi za ukupno petoro putnika i povećan prtljažni prostor.

Audi nudi Q5L u pet paketa opreme i dve verzije 2,0-litarskog TFSI agregata uz koji su sedmostepeni S tronic menjač i Quattro pogon na sva četiri točka standardni deo.

Kineski kupci tradicionalno cene automobile sa prostranim enterijerom i visokom cenom, pa će Q5L biti četvrti Audijev produženi model na ovom tržištu, posle limuzina A4L, A6L i A8L.
Foto: Audi
Dodatnih 88 milimetara dužine je donelo 110mm veći prostor za kolena putnicima na zadnjoj klupi, a u zavisnosti od njene pozicije, tovarni prostor ima zapreminu 550-1.550 litara.

Audi je spremio pet paketa opreme (Vogue, Lifestyle, Design, Sport i Sport plus) u zavisnosti od detalja enterijera i eksterijera i pogona, ali čak i početni Vogue dolazi sa praktičnom trozonskom deluks automatskom klimom i Audijevim interfejsom za pametne telefone.

Od Lifestyle paketa dolazi navigacioni MMI sistem i potpuno digitalizovan virtuelni kokpit, dok naredna tri paketa uključuju Bang & Olufsen 3D audio sistem.
Foto: Audi
Audijev sigurnosni sistem je standardna ponuda u svim paketima opreme, a uključena je i asistencija za grad i ulice predgrađa.

Od Lifestyle paketa dostupni su LED farovi sa Matrix LED tehnologijom, kao i panoramski stakleni krov.

Posebna priča su pogonski agregati. Pod haubom se nalazi moćni i efikasni četvorocilindarski Turbo 2,0 TFSI dostupan u dve verzije, sa 190 i 252 KS.
Foto: Audi
S njima Q5L ubrzava 0-100 km/h za 8,6 ili 6,7 sekundi, a prema kineskom standardu emisije gasova potrošnja sa 20-inčnim felnama (najmanje su 18) je 6,9 ili 7,3 litra na 100 km.

Audi će Q5L proizvoditi na istom mestu kao i Q5 u Čangčunu, u saradnji sa lokalnim partnerom FAW-VW, ali deo promenjenih komponenti će stizati iz pogona San Hose Čiapa u Meksiku.

Prodaja prvog produženog Audijevog SUV-a počinje na leto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: