Peugeot ukida 208-icu sa 3 vrata?

Francuski proizvođač trebalo bi uskoro da obustavi proizvodnju trovratne verzije svog potkompaktnog automobila.

Podeli

Modeli iz klase malih automobila (popularog "B" segmenta) veoma su traženi u Evropi, a konkurencija među proizvođačima u toj kategoriji vozila je veoma velika.

Kako bi privukle što više potencijalnih kupaca, auto-kompanije su godinama nudile hečbek opcije sa 3 i 5 vrata, ali u poslednje vreme sve više proizvođača odustaje od manje praktične trovratne verzije.

Jedan od razloga je manja popularnost ove opcije, ali i ušteda u proizvodnji.

Trovratne varijante više ne postoje kod modela kao što su Renault Clio, VW Polo, Seat Ibiza i Kia Rio, a kako saznaje AutoWeek, sledeći proizvođač koji će ukinuti verziju sa 3 vrata je Peugeot.

Navodi se da francuska kompanija namerava da u narednim sedmicama okonča proizvodnju modela 208 sa 3 vrata.

S obzirom da Peugeot na auto-salonu u Parizu, koji će se održati u oktobru, treba da predstavi sledeću generaciju 208-ice, izvesno je da će i taj automobil biti dostupan samo u verziji sa 5 vrata.

Među potkompaktnim modelima koji su zadržali varijante i sa 3 i sa 5 vrata u najnovijim generacijama su i neki veoma popularni automobili iz ovog segmenta - Ford Fiesta i Opel Corsa.

Vesti

McLaren – nikad SUV

Mnogi tradicionalno proizvođači superautomobila poput Lamborghinija (a uskoro će i Ferrari) nisu odoleli SUV trendu pa su napravili i svoju verziju, ali tome se i dalje žestoko suprotstavlja McLaren.

Vesti ponedeljak 30.04. 20:15 Komentara: 30

Galerija: BMW i8 Roadster

Kabriolet verzija BMW-ovog sportskog hibrida predstavljena je krajem 2017, a u februaru je u Lajpcigu počela serijska proizvodnja ovog ekskluzivnog automobila. Početak prodaje modela i8 Roadster propraćen je bogatom galerijom fotografija.

Vesti ponedeljak 30.04. 13:50 Komentara: 9
strana 1 od 78 idi na stranu