Mercedes: Nissan nikad neće dobiti naš V6 dizel

Nissan planira da unapredi Navaru kako bi konkurisao Ford Rangeru Raptoru, ali u tom nastojanju neće imati pomoć Mercedesa.

Podeli

* "Nema razloga da sada, odjednom, izbacujemo dizelaše"

Japanski proizvođač je najavljivao Mercedesov V6 dizel iz X Klase kao pogon za moćniju Navaru, ali to se neće dogotiti.

"Oni (Nissan) nikad neće dobiti naš V6", rekao je direktor prodaje X Klase za Australiju i Novi Zeland Skot Vilijams.

Vilijams je naglasio da saradnja Mercedesa i Nissana koja je omogućila izgradnju X Klase na platformi koju koristi Navara ne uključuje Daimlerov 3,0-litarski V6 turbodizel agregat.

S druge strane, Nissan nije spreman na ogroman trošak za "iznajmljivanje" motora ili sličnog sistema koji se nalazi u X350d 4Matic.

Nissan Navara najvišeg stepena opreme bi trebalo da bude terensko vozilo, ali još uvek nema naznaka šta će imati ispod haube.

Sigurno je samo da to neće biti Mercedesovih 258 KS i 550 Nm obrtnog momenta.

U svakom slučaju, Nissan mora da traži agregat dostojan izazova Fordovom 2,0-litarskom biturbo dizelu od 210 KS i 500 Nm.

Vesti

McLaren – nikad SUV

Mnogi tradicionalno proizvođači superautomobila poput Lamborghinija (a uskoro će i Ferrari) nisu odoleli SUV trendu pa su napravili i svoju verziju, ali tome se i dalje žestoko suprotstavlja McLaren.

Vesti ponedeljak 30.04. 20:15 Komentara: 30

Galerija: BMW i8 Roadster

Kabriolet verzija BMW-ovog sportskog hibrida predstavljena je krajem 2017, a u februaru je u Lajpcigu počela serijska proizvodnja ovog ekskluzivnog automobila. Početak prodaje modela i8 Roadster propraćen je bogatom galerijom fotografija.

Vesti ponedeljak 30.04. 13:50 Komentara: 9
strana 1 od 78 idi na stranu