Toyota ulepšava Prius, restilizacija do kraja 2018.

Mnogi smatraju da je na pad prodaje Priusa u znatnoj meri uticao previše ekstravagantan dizajn aktuelnog modela.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.04.2018.

17:01

Toyota ulepšava Prius, restilizacija do kraja 2018.
Toyota Prius 4

Od svog lansiranja pre više od dve decenije, Toyota Prius nikada nije imala konvencionalni dizaj. Automobil je tendenciozno oblikovan tako da se vizuelno distancira od aktuelne ponude klasičnih benzinaca ili dizelaša.

Na taj način, japanski proizvođač želeo je da privuče pažnju potencijalnih kupaca i da istakne da je reč o specifičnom automobilu, sa revolucionarnim pogonskim sistemom.
Toyota Prius 4
Iako je lepota u oku posmatrača, može se reći da su neke verzije Priusa bile estetski uspelije od drugih, a mnogi smatraju da aktuelna 4. generacija predstavlja korak unazad u dizajnerskom smislu.

Da je interesovanje za Toyotu Prius u padu, govori podatak da je na najvažnijem tržištu, u SAD, zabeležen pad prodaje od 50% u odnosu na 2012, kada je ovaj model doživeo vrhunac popularnosti u toj zemlji.

Analitičari veruju da je za to umnogome odgovoran izgled Priusa 4.
Toyota Prius Plug-in
Da li Toyota može značajnije da izmeni dizajn spoljašnjosti aktuelnog modela kako bi privukla više kupaca, videćemo uskoro, s obzirom da će do kraja 2018. biti predstavljen restilizovani model.

Ovaj automobil u prodaji će se naći 2019. godine, a japanski mediji predviđaju da će nakon redizajna Prius više ličiti na aktuelnu plug-in varijantu tog modela, koja se smatra stilski uspelijom.

Fokus prilikom restilizacije biće na prednjem i zadnjem delu automobila, pa će Prius za 2019. dobiti preoblikovane farove i svetla za maglu, dok bi sa zadnje strane vozila trebalo da nestanu velika vertikalna LED stop svetla. Umesto njih, biće postavljene svetlosne grupe umerenijeg izgleda.

Pogonski sistem neće se bitnije menjati, a očekuje se da Toyota još više unapredi ekonomičnost hibridnog pogona u čijem je srcu 1.8 litarski benzinac.
Toyota Prius Plug-in

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: