Kineska hibridna limuzina sa srcem Volvoa

Vlasnik marke Volvo, Geely, lansiraće novu limuzinu sa hibridnim pogonom - Borui GE, namenjenu kupcima u Kini.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2018.

13:48

Kineska hibridna limuzina sa srcem Volvoa

Moderno dizajnirani sedan predstavlja plug-in hibirdnu varijantu limuzine Borui. Za pogon će koristiti trocilindarski 1.5 litarski benzinac iz Volvoa, kome će pomagati elektromotor, a snaga će se na točkove prenositi preko sedmostepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.

Pomenuti benzinski agregat već se ugrađuje u SUV Volvo XC40 T3, gde proizvodi 156 ks, a specifikacije motora koji će se nalaziti u kineskoj hibrdinoj limuzini za sada nisu poznate.
U kabini zatičemo multimedijalni sistem sa velikim 12,2 inčnim ekranom osetljivim na dodir, kojim su obuhvaćene gotovo sve funkcije u kabini.

Automobil će, između ostalog, nuditi mogućnost bežične dopune smartfon uređaja, ambijentalno osvetljenje i dekorativne LED elemente na komandnoj tabli.
Proizvođač tvrdi da će u kombinovanom režimu vožnje Borui GE trošiti svega 1,5 l/100 km, sa punim baterijama.

Premijera je zakazana za 9. april, a automobil na kinesko tržište stiže na leto.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: