Maserati sa srcem Ferrarija (FOTO)

Maserati je na sajmu automobila u Njujorku predstavio model Levante Trofeo sa moćnim Ferrarijevim V8 motorom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.03.2018.

14:00

Maserati sa srcem Ferrarija (FOTO)

Napravljen da se na tržištu suprotstavi modelu Porsche Cayenne Turbo, Levante Trofeo ispod haube krije twin-turbo 3.8 litarski V8, konstruisan u pogonima Ferrarija.

Motor proizvodi 590 ks (433 kW) i 730 Nm i omogućava Maseratijevom krosoveru da 0-100 km/h ubrza za samo 3,9 s, pre nego što dostigne maksimalnih 300 km/h.
U odnosu na “običan” Levante, verzija Trofeo ima agresivniju spoljašnjost, sa aerodinamičkim dodacima i Full Matrix LED farovima, dok je maska hladnjaka izvedena u “piano” crnoj završnoj obradi.

Sportskom izgledu doprinose i masivni usmerivači vazduha na prednjem braniku, kao i ventilacioni otvori na haubi.
Levante Trofeo opremljen je specijalnim 22 inčnim alu felnama, najvećim do sada u Maseratijevoj ponudi, dok iz zadnjeg branika “izviruju” dva para moćnih izduvnih cevi, između kojih se smestio difuzor u boji karoserije.

Unutrašnjost je opremljena kožnim sportskim sedištima, sa kontrastnim šavom i logom Trofeo na naslonima za glavu.
Ponudu ovog modela upotpunjuju ukrasni detalji od ugljeničnih vlakana, metalne papučice nožnih komandi, analogni sat na vrhu centralne konzole, premijum izvučenje Bowers & Wilkins sa 17 zvučnika...

Maserati Levante Trofeo stiže u prodajne salone u leto, a cena za sada nije saopštena.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: