Nissan preskače sajam u Parizu - i nije jedini

Proizvođači automobila sve češće se odlučuju da odsustvuju sa, ranije nezaobilaznih, velikih svetskih auto-salona.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.03.2018.

11:31

Nissan preskače sajam u Parizu - i nije jedini
Sajam u Parizu 2016. (Foto: Newspress)

Ženeva, Pariz, Frankfurt, Detroit... donedavno su bili mesta na kojima su auto-kompanije jednostavno morale da budu prisutne, čak i ako u tom trenutku nisu imali novi model koji bi promovisali na sajmu.

Ipak, u eri Interneta, a naročito u poslednjih nekoliko godina, veliki svetski saloni automobila počeli su da gube značaj koji su nekad imali, naročito u marketinškom smislu.

Najnoviji primer odsustva neke od poznatih auto-marki sa velikih sajamskih manifestacija, zabeležen je na nedavno završenom ženevskom salonu kada su posetioci ostali uskraćeni za nastup kompanije Opel.

Ovaj proizvođač prešao je 2017. u vlasništvo PSA grupe, koja je kao jednu od mera štednje odlučila da Opel izostane iz Ženeve, s obzirom da nema novi model koji bi predstavio svetu.

"Ako naši brendovi nemaju novi proizvod, neće ih ni biti na sajmu", jasan je portparol PSA.

Sledeći veliki međunarodni sajam automobila je onaj u Parizu, koji se svake druge godine, početkom jeseni, održava naizmenično sa frankfurtskim auto-salonom, a jedan poznati proizvođač već je najavio da će preskočiti ovu manifestaciju.

Reč je o japanskom Nissanu, koji će, kako saznaje AutoActu, odsustvovati sa pariskog salona jer takođe nema novi proizvod ili tehnologiju koju bi tamo promovisao.

"U Ženevi smo bili prisutni samo zato da bismo predstavili nova tehnološka rešenja", kažu u Nissanu.

I prethodni sajam u Parizu, onaj iz 2016, preskočilo je nekoliko značajnih svetski proizvođača, kao što su Aston Martin, Bentley, Ford, Lamborghini, Subaru i Volvo, a 2018. pored Nissana, prema nekim najavama mogli bi da odsustvuju i Ford, Mazda i Volvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: